BRIGITTESTRAAT 20

te Utrecht

De opdrachtgever voor dit project is het Utrecht Monumentenfonds. Dit is een stichting die bijdraagt aan het behoud en herstel van monumentale panden in de binnenstad van Utrecht.

Het pand is eigendom van het Utrechts Monumentenfonds. Het pand bestaat uit 5 afzonderlijke panden die aan elkaar gekoppeld zijn. Voorheen is het pand gebruikt als tijdelijke kamerverhuur, maar nu wordt het verbouwd tot 8 appartementen.

Het gebouw heeft een rijke historie en bevat veel monumentale onderdelen. Hiervan is zoveel mogelijk behouden gebleven zoals de schouwen, trappenhuis monumentale wanden en natuursteen vloeren.

Natuurlijk zijn de appartementen aangepast aan de huidige eisen vanuit bouwbesluit, brandveiligheid en geluidsisolatie.

Om aan de geldende eisen te voldoen zijn de woningscheidende plafonds in vrijdragende metalstud plafonds uitgevoerd. Tevens zijn de vloeren voorzien van brandwerende en geluidsisolerende estrich platen.

De kamer scheidende en woning scheidende wanden zijn uitgevoerd in metalstud.

Uit te voeren werkzaamheden:
Het Utrecht Monumentenfonds realiseert in de binnenstad van Utrecht 8 prachtige appartementen. Hiervoor heeft Bouwburo het tekenwerk uitvoeringsfase uitgevoerd. Tevens voert Bouwburo de bouwbegeleiding uit.

Planning:
Op dit moment zijn er reeds een aantal appartementen opgeleverd en wordt er hard gewerkt om de overige appartementen en de algemene ruimtes opleveringsgereed te maken.

Op de foto's zijn de voor en na situatie zichtbaar.

OPDRACHTGEVER

Utrechts Monumenten fonds


WERKZAAMHEDEN

Bouwburo Vitruvius B.V.
Bouwkundig toezicht, Financieel management


BEGELEIDING

Bouwburo Vitruvius B.V.


AANNEMER

Van Zoelen


INSTALLATEUR

TBK